Tästä alkaa nyt Redvilin perheen tarina. En ole ennen tällaisia väkertänyt, joten katsotaan miten menee. Tämä on tarkoitettu vain ja ainoastaan sinulle Emilia (mutta jos haluat näyttää jollekin, siitä vaan. :D ), ja jos joku tänne eksyy tätä lukemaan, en siitäkään rankaise.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

595982.jpg

Tässä on Redvilien talo.  Siellä asuu nelihenkinen perhe, äiti Marga-Reetta, isä Harald, sekä kaksi teini-ikäistä tyttöä, Mira ja Emilia. Talo on kaksikerroksinen ja se on rakennettu joskus kauan sitten, mutta remonteilla se on pysynyt asumiskelpoisena.

595977.jpg

Harald tykkää makoilla auringossa joutilaina hetkinä, varsinkin nyt kun tytöt ovat jo kasvaneet sen verran, että he pystyvät huolehtimaan itsestään. Heti kun perhe muutti taloon, Harald heitti aurinkotuolinsa tuohon paikkaan ulko-oven viereen, ja siinä se on pysynyt. Tuoli siis.

595930.jpg

Ulko-oven toiselta puolelta löytyy grilli ja ruokapöytä. Siinä perhe tulee viettämään monia kauniita kesäiltoja yksikseen tai naapureiden ja ystävien kanssa. (Kuvassa Emilia)

595979.jpg

Tonttiin kuuluu kaunis lampi, jonka avulla Harald on päättänyt saada kalastuksen ansiomerkkejä. Marga-Reetta taas haluaa puutarhanhoidosta ansiomerkkejä ja pitää lammen ympäristön viheriäänä ja rehevänä.

595941.jpg

Mira ja Emilia vinkuivat pieninä monta viikkoa omaa rullaluistinrataa ja viimein vanhemmat taipuivat voimakkaampien tahtoon. Nykyään Marga-Reetta koittaa kohottaa kuntoaan siellä, mutta tytöt eivät ole enää kovin kiinnostuneita. Vähän myöhemmin perheen piti myydä rata, sillä se tuntui ikään kuin hidastavan ajan kulua ja saavan elämän pätkimään.

595931.jpg

Emilia ja Mira ovat tottuneet auttamaan vanhempiaan puutarhan hoidossa, sillä varsinkin äidille puutarhan kauneus on ehdottoman tärkeää. Heidän kukkamaataan on kehuttu jopa kaupungin kauneimmaksi. (Takana Emilia, edessä Mira)

595983.jpg

Tässä näkyy talon alakerta. Tämän tarkemmin en esittele sitä, koska sisustus tulee kuitenkin näkymään tarinassakin. Alakerrassa on siis eteinen, wc, keittiö/ruokasali ja olohuone, sekä olohuoneesta lähtevät rappuset yläkertaan.

595933.jpg

Yläkerrassa on Miran ja Emilian huoneen lisäksi vanhempien makuuhuone ja pieni "eteinen". Niistä en selitä tämän enempää, vaan keskityn vain Miran ja Emilian huoneiden esittelyyn. Tässä on siis Emilian makuuhuone, ainoa huone, jonka Emilia ehti sisustamaan, muut ovat minun säheltämiä. Emilia on tietokoneella.

595968.jpg

Anteeksi vain, tästä huoneesta oli hankala saada kuvaa. Tämä on siis Miran huone ja huoneen valtiashan se siellä tanssahtelee taustalla. Mitäköhän Mira on oikein ajatellut ottaessaan arkun sängykseen? Hän on hieman vampyyrifriikki, mutta että nukkuminenkin täytyy hoitaa vampyyrien tavoin?

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Tästä alkaa ensimmäinen osa itse tarinaa. Valokuvien otto jäi silloin vähän vähäiselle, mutta ehkä tästä jotain tulee.

 

595991.jpg

Redvilit olivat juuri saaneet muuttolaatikot purettua, kun Marga-Reetta jo juoksi grillaamaan makkaroita.   "Pian täällä on koko kylä tervehtimässä uusia naapureita ja pitäähän heille jotain tarjota", hän ajatteli ja murehti sitä, ettei ollut opiskellut yhtään vanhoista keittokirjoista ruoanlaittoa.

595971.jpg

Paikalle tallustikin jopa yksi naapuri. Hän oli kärttyisä vanha mies, mutta syötyään masunsa täyteen hänen mieli muuttui aurinkoiseksi silmänräpäyksessä. Ei tainnut Marga-Reetan keittotaidoissa olla pahemmin moitittavaa sittenkään.

595981.jpg

Tytöt jännittivät jo kovasti ensimmäistä koulupäiväänsä uudessa koulussa, mutta naapurin mies vain sanoi, että onhan heillä toisensa, jos kavereita ei ihan heti löydy. Mira ja Emilia olivatkin enemmän ystäviä kuin siskoksia, vaikka olivatkin luonteeltaan ja ulkonäöltään erilaisia kuin yö ja päivä.

595990.jpg

Äiti huolehti heti kaikesta vähän liikaakin. Illalla kun "lapset" valmistautuivat nukkumaanmenoon ja Harald katseli tv:tä, Marga-Reetta hiipi hiljaa ulos lukemaan sanomalehdestä työpaikkailmoituksia, mutta mitään sopivaa ei tuntunut löytyvän. "Onhan meillä varaa olla muutama päivä työttömiäkin...", hän arveli ja huokaisi raskaasti. Ilman koulutusta oli vaikeaa saada töitä.

595972.jpg

Lopulta Marga-Reetta vaipui levolliseen uneen, kun Harald oli viiteen kertaan luvannut hankkia töitä vielä saman viikon aikana.

595992.jpg

Aamulla Marga-Reetta oli jo aikaisin aamulla jalkeilla, sillä hän tiesi jo kokemuksesta, että tytöt eivät jaksaisi herätä aamulla heti. Hän laittoi aamupalan valmiiksi, jotta lapsosten ei tarvitsisi siitä huolehtia.

595929.jpg

Loppujen lopuksi tytöt ehtivät juoksemalla koulubussiin, mutta aika tiukoille meni. Vain Emilia ehti syödä aamupalan, Miralla kesti vaatteiden valinta niin kauan, ettei hän ehtinyt muuta kuin napata tomaatin mukaansa.

595942.jpg

Ensimmäinen koulupäivä ei ollutkaan niin hirveä ja ainakin tytöt tulivat bussista ulos yhtenä kappaleena. Mira ei tutustunut uusiin ihmisiin päivän aikana, mutta Emilia sai heti uuden kaverin...

595932.jpg

...nimittäin samanikäisen pojan joka asui ihan lähellä heitä. Heillä meni hyvin ystävinä, mutta kumpikaan ei tuntenut muuta vetoa toisiinsa.

595937.jpg

Harald oli yrittänyt Marga-Reetan mieliksi koko päivän hakea työpaikkaa, mutta vaikkei hän ollutkaan yhtä nirso kun vaimonsa, ei hän silti saanut työpaikkaa lukuisista puhelin-haastatteluista huolimatta. Ehkä ulkonäkö vaikutti asiaan jotenkin?

------------------------------------------------------------------------------------------

Näin loppuu ensimmäinen jakso, jossa ei tapahdu yhtään mitään. Tämä oli lähinnä perheeseen ja taloon tutustumista, jotan ehkä seuraavalla kerralla tulee jotain mielenkiintoisempaa juttua. Pistä toki kommenttia, varsinkin Emilia!