1521580.jpg

Tytöt olivat vuokranneet itselleen komean talon. Heidän kanssaan asui tosin neljä muuta opiskelijaa, jotka maksoivat vuokrasta osansa. Kaikilla oli silti opeteltavaa, sillä kotityöt eivät hoituneet enää itsestään. Isolla porukalla heillä olisi varmasti helpompaa opetella elämään ilman vanhempia, ja varsinkin Mira ja Emilia saisivat toisistaan tukea aluksi, kun suurin osa oli vieraita toisilleen.

1521586.jpg

Tontilla oli myös pieni pelto. Nuoret päättivät kasvattaa siinä jotain ruokaa, jotta ruokakuluissa säästettäisiin. Talossa asuivat Miran ja Emilian lisäksi yksi tyttö, Linda, sekä kolme poikaa, vasemmalta katsottuna Sakari, Manu ja Benjy. He vaikuttivat ihan mukavilta, vaikka Lindassa oli pientä pissiksen vikaa.

1521590.jpg

Emilia päätti valita pääaineensa äkkiä, jotta saisi keskittyä siihen täysillä. Hän valitsi teatterin haaveillen laulajan urasta. Hän ei ollut aivan varma valinnassaan, mutta muistutti itseeän siitä, että sen voisi vaihtaa myöhemmin, jos alkaisi tympiä.

1521617.jpg

Muut olivat uteliaita Mirasta, sillä he eivät olleet nähneet häntä vielä. Uteliaisuus vaivasi varsinkin Lindaa, mutta hän ei uskaltanut kurkistaa Miran kummalliseen nukkumapaikkaan, arkkuun. Niimpä hän katsoi Manua pyytävästi. Manu ei voinut vastustaa kauniin naisen avunpyyntöä, ja suostui tarkistamaan kämppiksen naamataulun.

1521639.jpg

Manu käveli arkun luo ja puisteli päätään ihmetellen kämppiksen sänkyvalintaa. Hän raotti varovasti painavaa arkun kantta ja oli iloinen siitä, että oli käynyt kuntosalilla. Muuten hän olisi näyttänyt idiootilta Lindan silmissä yrittäessään arkun kantta auki.

1521645.jpg

Samalla hetkellä kun päivänvalo tulvi arkkuun sisään, Mira ponkaisi istualleen ja kiljaisi hämmästyneenä. Manu pelästyi kalpeaa tyttöä, joka yhtäkkiä vain ilmestyi arkun pohjalta hänen naamansa eteen. Manu lähti huoneesta äkkiä pyydellen anteeksi ja kyselemättä enempää. Hän oli näkevinään tytön suussa erityisen pitkät kulmahampaat, mutta syytti harhasta väsymystä. Eihän vampyyreita edes ole olemassa, hän vakuutteli itselleen ja katui kurkisteluaan.

1521680.jpg

Porukan maailmanpelastaja oli Benjy. Hän opiskeli luonnontieteitä yliopistossa, eikä malttanut olla puhumatta maapallon ongelmista edes kotonaan. Muut eivät oikein jaksaneet kuunnella, ja pyrkivätkin syömään joskus muulloin kuin Benjy, sillä muuten oli luvassa luento saastuneesta Itämerestä.

1521620.jpg

Emilia saapui kotiin ensimmäiseltä luennoltaan, joka oli ollut hauskempi kuin Emilia oli aluksi kuvitellut. Hän oli tutustunut jo moniin ihmisiin. Yksi juoksi hänen perässään kotiovelle saakka, mutta Emilia jätti hänet sinne täysin huomiotta. Hänet olisi voinut pyytää sisään kahville, jos hänellä olisi ollut vaatteet päällä, mutta ne olivat unohtuneet jonnekin.

1521600.jpg

Emilia lähti vielä illalla katsomaan kauppojen tarjontaa, jotta nuoret saisivat kunnon vaatteet itselleen. Kaikille oli tullut kummallinen kasvupyrähdys juuri ennen yliopistoon saapumista, ja heillä oli vanhempien vanhoja vaatteita päällään. Emilia pelastaisi kaikkien päivän tuodessaan uusia vaatteita mukanaan.

1521642.jpg

Emilia ei tiennyt vielä kämppistensä vaatetyylejä, joten hän osti paljon erilaisia vaatteita. Hänellä meni siihen tosin lähes kaikki äidin opiskelua antamat rahat, mutta ei tyylittömänä voinut opiskella. Lähistöllä ei kulkenut paljon ihmisiä, joten Emilia ehti tutustua vain kassan takana olevaan poikaan, joka puhui kummia. Hänestä ei todellakaan tulisi poikaystävää, Emilia mietti.

1521618.jpg

Emilia saapui kotiin illalla. Kaikki huusivat jo ovella innosta ja varaili vaatteita itselleen. Uusien vaatteiden myötä olisi helppoa aloittaa uusi elämä ja hankkia uusia tuttavia. Ainakin helpompi kuin äidin vanhoissa vaatteissa.

1521638.jpg

Myös Mira heräsi huutoihin ja meni viimeinkin tervehtimään uusia kämppiksiään. Hän oli hieman jäljessä kaikesta ja olikin siitä vähän murheissaan. Hänen pitäisi valita pääaine ja tutustua kämppiksiin yön aikana. Hän toivoi, että he valvoisivat pitkään,eivätkä haluaisi aikaisin nukkumaan.

1521630.jpg

Mira lähti samantien ulos, sillä hänellä oli hirveä nälkä. Hänen ei täytynyt lähteä omaa pihaa kauemmas, kun paikalle käveli komein poika, minkä hän oli ikinä nähnyt. Poika katsoi Miraa myös kuin Mira olisi ollut epätodellinen harha, joka haihtuisi pois hetkenä minä hyvänsä. Mira ei kuitenkaan haihtunut, eikä poikakaan, vaan hän sanoi nimekseen Scully.

1521611.jpg

He eivät kauaa ehtineet jutella- mutta puhelinnumerot vaihtuivat- sillä Scullylla oli kiire luennolle. Mira unohti hurmoksessaan aterioida, ja mietti pyydystäessään tulikärpäsiä, kehtaisiko hän purra jotain kämppistään heti ensimmäisenä iltana, vai kestäisikö hän seuraavan päivän armottoman heikotuksen ja päänsäryn, jos hän ei saisi ollenkaan verta sinä yönä.

1521596.jpg

Miran mentyä sisälle nälissään, siellä odottikin jo Emilia tyynyn kanssa. He aloittivat tyynysodan ja pitivät hauskaa myöhäiseen yöhön asti jutellen uusista kämppiksistä.

1521588.jpg

Vastaavasti keittiössä uuden ulkomuodon saaneet Linda ja Manu juttelivat kaksosista tehdessään iltapalaa. Kaikki olivat loppujen lopuksi tyytyväisiä toisiinsa, joskin Linda tunsi itsensä vähän ulkopuoliseksi kahden muun tytön ollessa jo valmiiksi ystävyksiä, mutta hän paikkasi tämän tunteen taidokkaasti flirttailemalla kaikille pojille Miran ja Emiliankin puolesta.

1521682.jpg

Muiden mennessä nukkumaan Mira alkoi opiskelemaan. Hän ei voinut käydä päivisin luennoilla, joten lopputyö oli ainakin pakko saada valmiiksi. Se oli kuitenkin varsin helppoa, kun koko ympäröivä maailma tuntui pidättävän hengitystään; Mira pystyi keskittymään kerrankin täysillä.

1521633.jpg

Puolen tunnin päästä tämä täydellinen hiljaisuus kuitenkin keskeytyi. Ovella oli joku, ja Mira hipsi katsomaan. Oven takana odotti Scully, joka oli tullut takaisin luennon jälkeen. Hän selitti nähneensä valoa ikkunassa ja toivoi Miran olevan hereillä. 1521603.jpg

He halasivat toisiaan pikaisesti, mutta tiesivät jo silloin, että heidät oli tarkoitettu yhteen, ainakin yliopiston ajaksi, ehkä jopa loppuelämäksi. Mira kutsui Scullyn sisään saman tien, vaikkeivät he vielä tunteneetkaan kovin hyvin. Heillähän olisi koko yö aikaa tutustua. 1521651.jpg

Kahvikupposten jälkeen olikin jo ensisuudelman aika. Mira ei olisi ikinä uskonut rakastuvansa näin nopeasti ja vielä heti ensimmäisenä iltana yliopistossa.

1521665.jpg

Scully oli suudelman aikana huomannut Miran olevan vampyyri. Mira hämmästyi kuullessaan, että Scully halusi ehdottomasti myös vampyyriksi, mikäli Mira olisi valmis seurusteluun. Mira oli riemuissaan seurustelupyynnöstä, ja siinä sivussa iltapalasta, jonka sai sittenkin.

1521622.jpg

Scully tunsi olonsa aluksi vähän huteraksi menetettyään paljon verta, mutta luotti Miraan tämän sanoessa, että se menisi pian ohi.

1521648.jpg

Hetkessä Scully vääntelehtikin ilmassa tuskissaan. Vampyyriksi muuttuminen sattui. Mira muisti sen hyvin. Mutta ikuinen elämä oli sen arvoista. Varsinkin ikuinen elämä Scullyn kanssa.

1521612.jpg

Scully muuttui vampyyriksi ja kivut loppuivat. Hän oli liittynyt yön lapsiin. Miran ja Scullyn välinen ihastus vaihtui hetkessä rakkaudeksi. Kumpikin lähti nukkumaan auringonvaloa piiloon odottaen seuraavaa yötä, jolloin he voisivat taas tavata toisensa.

1521584.jpg

Aamulla kaikki tiesivät sen, että Miralla oli ollut yöllä vieraita. Linda oli aivan varma, että oli nähnyt vampyyrin. Benjy ei uskonut Lindaa alkuunkaan ja Emiliakin vakuutteli tuntevansa siskonsa.

"Mut ku sil oli näääin isot hampaat, mä näin sen, ihan varmastii!" Linda kimitti, mutta uskoi lopulta, että oli nähnyt unta.

1521673.jpg

Tomaatit kasvoivat hyvää vauhtia, joskin hieman rikkaruohojen peitossa. Lindan lempipuuhaa koulua ennen oli pyllistellä kasvimaalla alusvaatteissa ja tervehtiä koulumatkalla olevia poikia. Emilialle jäi kuitenkin kitkeminen, sillä Lindalla meni kaikki aika flirttailuun.

1521582.jpg

Myöhemmin Linda meni vielä kyselemään Sakarilta vampyyreista, sillä hän oli fiksuin talossa asuvista nuorista. Linda uskoi vieläkin teoriaansa miran vampyyriydestä, mutta hyvin pian kuulustelu muuttui flirttailuksi ja asia unohtui.

Emilialla alkoi mennä hermot Lindan kanssa, ja hän kuvittelikin aina hihitellen itsekseen, miten käskisi Miran purra Lindaa, ja kaunokaisesta tulisi kaamea hirviö..

_____________________________________________________________

En ole pitkään aikaan kirjoitellut, ja nyt tuli sitten semmonen fiilis, että jaksais. Tässä nyt sitten hieman pitempi juttu sen kunniaks. :)